Kemi
Saltindhold i brød
16. oktober 2005 af
frk.a (Slettet)
Jeg sidder og laver kemirapport og er gået helt i stå ved den sidste opgave... der står som følger:
Sammenlign massenaf NACl med deklarationen. Ofte er saltindholdet deklareret som g natrium/100 g brød. Nu skal der foretages endnu en beregning for at kunne sammen ligne resultatet. Ud fra ækvivalensforholdet mellem na og cl findes stofmængden af natrium og derefter kan massen af natrium beregnes...
Jeg har så set på deklarationen at indholdet af natrium er 0,46 g/100 g... Er det så ikke massen af natrium? Og kan jeg overhovedet finde stofmængden, hvis jeg ikke har massen og molarmassen.. Jeg aner ikke hvad jeg skal stille op...
Er der en herinde der kan hjælpe mig????
På forhånd tak!!
Sammenlign massenaf NACl med deklarationen. Ofte er saltindholdet deklareret som g natrium/100 g brød. Nu skal der foretages endnu en beregning for at kunne sammen ligne resultatet. Ud fra ækvivalensforholdet mellem na og cl findes stofmængden af natrium og derefter kan massen af natrium beregnes...
Jeg har så set på deklarationen at indholdet af natrium er 0,46 g/100 g... Er det så ikke massen af natrium? Og kan jeg overhovedet finde stofmængden, hvis jeg ikke har massen og molarmassen.. Jeg aner ikke hvad jeg skal stille op...
Er der en herinde der kan hjælpe mig????
På forhånd tak!!
Svar #1
16. oktober 2005 af IBM (Slettet)
Du har NaCl-indholdet i 100g brød?
Hvis ja, så kan du bestemme indholdet af Na+ i 100g brød.
nNa+ = nNaCl = xmol
mNa+ = nNa+ * M(Na+) = xg
Du kan nu sammenligne med det deklarerede indhold.
Hvis ja, så kan du bestemme indholdet af Na+ i 100g brød.
nNa+ = nNaCl = xmol
mNa+ = nNa+ * M(Na+) = xg
Du kan nu sammenligne med det deklarerede indhold.
Skriv et svar til: Saltindhold i brød
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
