Matematik

sjældne hændelser

23. maj 2013 af denseje123 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

HJÆLP! HASTER

 

Jeg har fået en formel G(x) = (1-(1/2000))^x, hvor x er antal driftsår, mens g(x) angiver sandsynligheden for, at der i x perioder ikke indtræffer et uheld.
Se desuden vedlagt excel ark som er en del af opgaven.
Opg 1.1
Beregn ved hjælp af formlen sandsynligheden for at der ik indræffer et uheld på et anlæg, der er i drift i 30 år.
Gør rede for hvordan denne sandsynlighed kan bestemmes ved simulering i regnearket.
Skal jeg så bare sætte x = 30 og så får jeg løsningen?
Hvordan viser jeg det så på det der tilhørende excel ark.???opg
Opg. 1.2
Beregn ved hjælp af formlen, hvor mange år et anlæg skal være i drift, for at sandsynligheden for et uheld er lig med 0,5.
Gør rede for hvordan antallet af år kan bestemmes ved eksperimenter i regnearket.
Please hjælp!!! Det haster.. ?
Hilsen den forvirrede?

Vedhæftet fil: sjaeldnehaendelser.xls

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. maj 2013 af PeterValberg

1.1  ja indsæt x = 30, - med andre ord skal du finde g(30)

1.2 Løs ligningen g(x) = 0,5

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. maj 2013 af c_aastrup

Opg 1.1

Med formlen er det bare at sætte ind

Med simulering er det kun det: du skal sætte 30 ind, øge antallet  af kraftværker, og så skal du skal tage antal kraftværker uden uheld og dividere med samlet antal kraftværker.

Opg 1.2

Du skal løse (1-(1/2000))^x = 0,5

 

Vedhæftet fil:Hændelser.xls

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. maj 2013 af tokevare

Hej denseje123

Hvis jeg var dig ville jeg skynde mig at slette dette indlæg, da det er meget tydeligt at du har snydt til eksamen i matematik, med mindre at du allerede havde afleveret på daværende tidspunkt. Hvilket virke usandsynligt da prøven ikke var færdig da du oprettede spørgsmålet.

Vh. En medstuderende.

Skriv et svar til: sjældne hændelser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.