Matematik

løs ligningen

23. maj 2013 af rosaolsen (Slettet) - Niveau: B-niveau

løs ved beregning ligningen

7e^x + 21 = 84


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. maj 2013 af Drunkmunky (Slettet)

7e^x = 63 (84-21=63)

e^x = 9 (63/7 = 9)

x = log(9) (da log(x) og e^x er omvendte af hinanden)


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. maj 2013 af Halloffameboy (Slettet)

x=((2*ln(3))/(ln(e)))


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. maj 2013 af SuneChr

# 1

Man bør, for at undgå sammenblanding af logaritmerne, skrive loge eller ln  for den naturlige logaritme.

log  leder, for mange, tanken hen på 10-tals logaritmen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. maj 2013 af Drunkmunky (Slettet)

#3

# 1

Man bør, for at undgå sammenblanding af logaritmerne, skrive loge eller ln  for den naturlige logaritme.

Glemte helt at dette var B-niveau, så naturlig vis skulle den have heddet ln(x) i den her sammenhæng. Ellers benytter man jo normalt log for den naturlige logaritme.


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. maj 2013 af Krabasken (Slettet)

# 4

Ikke 'normalt' . . . ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. maj 2013 af Drunkmunky (Slettet)

#5

På universitet er det normalt at betegne den natrulige logaritme med log(x). Da kan man angive alle de andre logaritmer ved at skrive log_{x} for x-logaritmen.


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. maj 2013 af Krabasken (Slettet)

# 6

Jeg er nu ikke enig - men det kan være interessant at høre, om andre har en mening om dette . . .

;-)


Skriv et svar til: løs ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.