Dansk

Analyse af Livets Dans (haster)

25. maj 2013 af Vægtløs (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Jeg skal til dansk mdt. afgangsprøve om lidt over to uger. Jeg skal aflevere synopsis på mandag. Jeg har trukket fordybelsesområdet "maleriet", og har valgt "Livets Dans" af Edvard Munch. 

1. Jeg går ud fra, at jeg bliver nødt til at perspektivere til en tekst, da jeg ellers ikke har noget at læse op fra. Min lærer foreslog ”Den sidste balkjole” af Bang, grundet det faktum, at temaet ”kvindens udvikling” går igen i begge værker. Ville det give mening? Har I et bedre forslag til en tekst? Eller ville det være muligt at få mit oplæsningsstykke andetsteds fra? Der er fx nogle gode Munch-citater hvor han beskriver Livets Dans – måske kunne jeg tage et eller flere af dem, og så i stedet perspektivere til noget andet. Eller jeg kunne tage en passage som beskriver hans stil/hvordan den udviklede sig/stilperioden (eller noget), og så bagefter gå ind og snakke om/perspektivere til et af hans andre værker (eller et af en anden kunstner fra samme periodes værker). Ville det virke?

2. Jeg er blevet fortalt, at man evt. kunne perspektivere til ”Kvinden i tre stadier” (også af Edvard Munch). Da jeg nævnte det for min lærer sagde han, at han ikke ville anbefale det, da de begge er malet af samme kunstner. Ville det give mening at nævne det (eller parallelisere til det (?)) kort, og så evt. i stedet vælge noget andet at perspektivere til? Jeg kal under alle omstændigheder perspektivere til Primavera (Harald Slott-Møller), da det er en af vores opgivelser under mit fordybelsesområde.

3. Månesøjlen i maleriet optræder også i mange andre af Munchs værker. Hvordan bør jeg tolke den ? :-)

På forhånd tak!


Skriv et svar til: Analyse af Livets Dans (haster)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.