Kemi
Aktivitetsforhold
17. oktober 2005 af
kuerten20 (Slettet)
Nyresten består blandt andet af calciumoxalat krystaller, CaC2O4*H2O, forkortet CaOx*H2O. I det følgende betragtes en vandig opløsning mættet med CaOx*H2O ved pH er 5,5, hvori calciumaktiviteten (Ca2+)=1,0 mM.
a) Beregn aktiviteten af Ox2- i opløsningen.
Den regner jeg som:
(Ox2-)=10^-pH=10^-5,5=3,16*10^-6 M
b) Beregn aktivitetsforholdet (Ox2-)/(HOx-) i opløsningen.
Denne opgave kan jeg ikke finde ud af..??
Det forvirrer mig, at de fx forkorter formlen. Plejer man at gøre det?
a) Beregn aktiviteten af Ox2- i opløsningen.
Den regner jeg som:
(Ox2-)=10^-pH=10^-5,5=3,16*10^-6 M
b) Beregn aktivitetsforholdet (Ox2-)/(HOx-) i opløsningen.
Denne opgave kan jeg ikke finde ud af..??
Det forvirrer mig, at de fx forkorter formlen. Plejer man at gøre det?
Skriv et svar til: Aktivitetsforhold
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
