Matematik
Halvcirkel og kvadrat.
26. maj 2013 af
asdfghjks (Slettet)
Figuren viser et halvcirkelformet stykke kage med radius r og et kvadratisk stykke kage med sidelængden a. De to kagestykker har samme omkreds. Udtryk a ved r. (Se eventuelt det jeg har vedhæftet)
Jeg har prøvet og prøvet, men kan simpelthen ikke få opgaven løst. Nogen der kan hjælpe? :)
Jeg har prøvet og prøvet, men kan simpelthen ikke få opgaven løst. Nogen der kan hjælpe? :)
Vedhæftet fil: image.jpg
Svar #1
26. maj 2013 af Spontaneous-123 (Slettet)
Omkredsen af de to er ens.
O_cirkel=1/2*2*Pi*r=Pi*r
O_kvadrat=a*a=a^2
O_kvadrat=O_cirkel
Pi*r=a^2
a=sqrt(PI*r)
Skriv et svar til: Halvcirkel og kvadrat.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
