Matematik

Lommeregner solve funktion - ukendt variable

26. maj 2013 af Monkally (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, 

Jeg forsøger at lave eksamenssættet fra i fredags og er gået i stå ved den vedhæftede opgave, pga. lommeregner problemer. 

Jeg indtaster følgende på min lommeregner (har TI Nspire CAS)

solve(40=den angivne ligning,t)

 

Og jeg får så to x-værdier, hvilket jeg havde forventet MEN! De er utrolig komplekse og der indgår en konstant n1 i - som jeg ikke lige ved, hvor lommeregneren har fra. 

Er der nogle kloge mennesker, som kan gennemskue, hvad jeg har gjort forkert her? 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. maj 2013 af ibibib (Slettet)

Tlføj

|0<t<30

efter solve()


Svar #2
26. maj 2013 af Monkally (Slettet)

Så svarer lommeregneren false :( 

Her indtastet:

solve(40=den angivne ligning,t)|0<t<30


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. maj 2013 af ibibib (Slettet)

Radianer?


Svar #4
26. maj 2013 af Monkally (Slettet)

Nej, den er indstillet på grader :)

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. maj 2013 af mathon

 

Så indstil lommeregneren til radianer

              Define f(t) = 67.5*sin(.209*t-1.57)+70
              solve(40=f(t),t) | t
≥0 and t≤30     for mindste t-værdi for @1=0

 


Svar #6
26. maj 2013 af Monkally (Slettet)

TAK! Det virkede!!! Tusinde tak!


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. marts 2014 af BRINCH2 (Slettet)

En af jer der kan fortælle mig, hvorfor min lommeregner sig "Fejl: argumentet skal være et udtryk", når jeg skriver #5 ind??


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. marts 2014 af mathon

har du husket
                                    Define f(t) = 67.5*sin(.209*t-1.57)+70     og sikret dig, at makinen har accepteret   
                                                                                                    funktionsdefinitionen ved at "kvittere" med et -
                                                                                                    done?
                                                                                                   


Skriv et svar til: Lommeregner solve funktion - ukendt variable

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.