Matematik

Differentialregning

28. maj 2013 af annie4567 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan differentiere man noget som er opløftet i -1?

altså f.eks. som i denne opgave:

f(x)=5x+4x-1

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. maj 2013 af mathon

 

                (x-1) ' = (-1) • x-1-1 = -x-2

eller
elementarfunktionen

                (1/x) ' = -1/x2


Svar #2
28. maj 2013 af annie4567 (Slettet)

bliver det så i 

f'(x)=5-4x-2 ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. maj 2013 af peter lind

Reglen (xn)' = n*xn-1 gælder for alle reelle tal ikke blot naturlige tal


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, det er korrekt.


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.