Matematik

tricky ellipse ligning

28. maj 2013 af Miebendixh (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen, 

jeg har brugt 2 timer på denne opgave uden at kunne komme videre. Jeg får givet formel for en ellipse ligning: 

x^2/a^2 +y^2/b^2 =1

 

Vha. formel skal jeg vise at ud fra en givet ligning 9x^2+4y^2-36=0 

Hvordan ser udregninger ud? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

Læg 36 = 62 til på hver side, og divider med 62 på hver side

9x2/62 + 4y2/62 = 1

x2/22 + y2/32 = 1


Svar #2
28. maj 2013 af Miebendixh (Slettet)

Tak skal du have. Og centrummet må være (0,0)? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, det er korrekt.


Skriv et svar til: tricky ellipse ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.