Matematik

Areal formel for trekant

28. maj 2013 af jax1 - Niveau: A-niveau

T= 0,5*c*b*sin(a)

 

gælder denne formel kun for retvinklede trekanter eller gælder den også for vilkårlige trekanter ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

Den gælder for vilkårlige trekanter. Dog skal den skrives

T = (1/2)·c·b·sin(A)

Vinkler angives med store bogstaver, sider med små bogstaver.


Svar #2
28. maj 2013 af jax1

tak skal du have andersen11


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. maj 2013 af mathon

 

                       For vilkårlige trekanter


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. maj 2013 af mathon

  men
                    T = (1/2)·a·b·sin(C)

  som er
                    T = (1/2)·a·b                  for  C = 90º
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. maj 2013 af c_aastrup

Måden at huske formlen på, hvis du er i tvivl, er at det er en halv appelsin

T = ½ a b sin C


Skriv et svar til: Areal formel for trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.