Matematik

Hurtig reducering

28. maj 2013 af mmmille (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej :-)

 

Jeg bliver altid tvivl, når jeg skal reducere en ligning.

 

Er der nogen generelle regler for gange og division? Kender nogen en hjemmeside?

 

Fx hvis jeg skal isolere h:

 

9 / h = x2

 

Skal jeg så gange med 9? Kan man ikke kun gange med nævneren?

 

Hvordan flytter man tælleren til den anden side?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. maj 2013 af 123434 (Slettet)

Et forslag: Isoler h.   Du har 9/h=x^2 . Du vil have h til at stå alene. Du ganger med 9 på begge sider af lighedstegnet.                h=9/x^2 


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#1

Det er ikke korrekt. Man skal gange med h og dividere med x2 :

h = 9 / x2 .


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#1

Ja, du fik rettet slutresultatet inden for de 10 min, men din fremgangsmåde er stadig forkert.


Skriv et svar til: Hurtig reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.