Matematik

Tangentligning; to punkter

29. maj 2013 af Ukendtstræber (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan laver jeg den her? 

Det er fint med formler, kan godt undvære resultaterne: 

 

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. maj 2013 af mathon

 

tangentligning i P(-1,-6):
                                                       y = f '(-1)•(x-(-1)) + (-6)


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt tangentligningen

y = f '(x0) · (x - x0) + f(x0)

med x0 = -1 . Beregn f '(-1) og indsæt i ligningen sammen med f(-1) = -6 .

Der er tale om tangenten i eet punkt.


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. maj 2013 af SuneChr

# 0

Benyt 3-trins reglen.

Sekanten går igennem to punkter på grafen. Tangenten kun ét, og er grænsetilfældet:


Svar #4
29. maj 2013 af Ukendtstræber (Slettet)

#2 , #3  Tusind tak


Skriv et svar til: Tangentligning; to punkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.