Matematik

Stx maj 2013 opgave 9c

29. maj 2013 af Simon888 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg bliver simpelthen nødt til at vide, hvordan man løser denne opgave.

en funktion f er bestemt ved f(x) = x3+6x2+9x

En anden funktion g er bestemt ved g(x) = -x2+bx+c , hvor b og c er konstanter. 

Det oplyses,  at graferne for f og g har en fælles tangent i punktet P(1,f(1)) 

 

Bestem konstanterne b og c

 

Hvordan gør man det?


Brugbart svar (2)

Svar #1
29. maj 2013 af peter lind

Det giver f(1) = g(1) og f'(1)=g'(1) find de afledede og indsæt 1 i disse . Du vil få 2 ligninger med de 2 ubekendte a og b


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. maj 2013 af woopss (Slettet)

0#

Definer de 2 funktioner

Find g' og f'

solve(f'(1)=g'(1),b)


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man skal benytte begge betingelser

f(1) = g(1)     og     f '(1) = g'(1)

som beskrevet i #1.


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. maj 2013 af Duffy

b=26
c=−9

Tangenten i punktet P(1, f (1)) er y =24x-8


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. maj 2013 af Krabasken (Slettet)

g(x) = -x^2 + bx + c

g'(x) = -2x + b..............g'(1) = -2*1 + b = 24...............b = 26

g(1) = -(1^2) + 26*1 + c = 16................c = -9

g(x) = -x^2 + 26x - 9

Se vedhæftede skitse

;-)

 

Vedhæftet fil:000.PNG

Skriv et svar til: Stx maj 2013 opgave 9c

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.