Matematik

Proportionalitet

29. maj 2013 af LogR (Slettet) - Niveau: C-niveau

Om tre variable x,y og z oplyses følgende:

z er ligefrem proportionel med y med proportionalitetsfaktoren 3, x og y er omvendt proportionale og y er 10 når x = 0,5

 

Opskriv et udtryk for z, hvor x er den eneste anden variabel, der indgår


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

Omsæt oplysningerne til ligninger:

z er ligefrem proportional med y med proportionalitetsfaktoren 3 : z = 3y

x og y er omvendt proportionale: y = a/x .

Benyt oplysningen "y er 10 når x = 0,5" til at bestemme a, og eliminer så y af de to ligninger.


Svar #2
30. maj 2013 af LogR (Slettet)

z=5*3*x

 

Er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. maj 2013 af mathon

 

        1)          z = 3y

                     y • x = a   og     y er 10 når x = 0,5         

                     10 • 0,5 = a

                     5 = a     
           
              y = 5/x      som indsat i 1I
giver
                   z = 3•(5/x) = (3•5)/x

              y = 15/x

                   
       


Skriv et svar til: Proportionalitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.