Matematik

AKUT - Ikke-grupperede observationer i Maple

30. maj 2013 af Flamingoen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg står og skal til matematikeksamen imorgen, føler jeg har styr på alt pånær én ting.

 

Mit Maple-program brokker sig hvis jeg vil have for mange tal ind i et data-sæt.

Opgaven lyder på, at jeg skal bestemme kvartilerne for disse tal

 

(2, 2, 2, 2, 2, 3, 3, 3, 3, 3, 4, 4, 4, 4, 4, 5, 5, 6, 6, 6, 7, 7, 7, 7, 14)


Her gør jeg så det, som plejer at virke:

dataA:<2,2, 2, 2, 2, 3, 3, 3, 3, 3, 4, 4, 4, 4, 4, 5, 5, 6, 6, 6, 7, 7, 7, 7, 14>

Men i jeg får denne besked Vector(4, {(1) = ` 1 .. 25 `*Vector[column], (2) = `Data Type: `*anything, (3) = `Storage: `*rectangular, (4) = `Order: `*Fortran_order})

??

Men hvis jeg sletter omkring 15 af tallene, så der altså kun er 10 tilbage, vil den gerne, uden brok, er der nogen der kan assitere mig inden imorgen?


Svar #1
30. maj 2013 af Flamingoen (Slettet)

Det virker, men der er nu et andet problem:

 

Er ikke sikker på hvordan kommandoen lyder for at finde kvartilerne/middeltallet?

Ved grupperede observationer bruger man jo bare Middel(matrix) eller kvartiler(matrix) men det virker altså ikke for mig?


Svar #2
30. maj 2013 af Flamingoen (Slettet)

Okay, en større dumhed fra min side, glemte :=


Skriv et svar til: AKUT - Ikke-grupperede observationer i Maple

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.