Matematik

statistik

31. maj 2013 af lauranielsen89 (Slettet) - Niveau: B-niveau

vil nogen være sød og hjælp mig 

 

jeg har en opgave der, siger

vægten af vindernes cykel i en række Tour de France cykelløb. der er med tilnærmelse tale om en  sammenhæng af typen.

f(x)= a*x+b

f(x)= 262.224*x + (-0,127252)

hvad fortæller tallet a om udvikling i vægten af vindernes cykel?

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. maj 2013 af SuneChr

f(x)  =  262224·x - 0,127252       eller

f(x)  =  262,224·x - 0,127252      ?

og hvad står x for ?

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. maj 2013 af PeterValberg

Skriv lige hele opgaveformuleringen ind :-)

desuden er overskriften Statistik lidt misvisende

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
31. maj 2013 af lauranielsen89 (Slettet)

Tabbellen viser vægten af vindernes cykel i en række Tour de France cykelløb. 

der er med tilnærmelse tale om en sammenhæng af typen

f(x)=a*x+b

hvor x er antal år efter 1980, og f(x) er vægten af vindernes cykel, målt i kg

a) bestem tallen a og b

og jeg fik

a til 262.224

b til -0.127252

 

B) hvad fortæller tallet a om udviklingen i vægten af vindernes cykel?

 

ifølge cykelunionens regler skal en konkurrencecykel mindst veje 6.8 kg

 

c) hvilket år ville vægten af vindernes cykel have nået 6.8 kg, hvis udviklingen var fortsat?

 

jeg har prøvet b og c, men jeg kan slet ikke find ud af det, vil i være sød og vis mig hvordan man gøre? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. maj 2013 af PeterValberg

Jeg bliver nødt til at bede dig om tabellen også, for jeg tror, du har
lavet en lille fejl, - a burde være negativ således, at udtrykket viser,
at cyklernes vægt aftager (det modsatte giver nemlig ikke mening)

Har du lavet regressionen med TI-nspire eller TI89, de bytter nemlig
om på a og b i forhold til det, vi er vant til i DK

måske det burde have været:

a = -0,127252
b = 262,224

men stadigvæk ser det forkert ud, for hvis de tal passer, så
vejede en Tour de France cykel 262 kg i 1980 og en så tung
cykel ville jeg nødig skulle køre op af Alpe d'Heuz
(eller ned for den sags skyld)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
31. maj 2013 af lauranielsen89 (Slettet)

tabellen:

år:                1980  1985 1990 1998 2003

vægt(kg):      10.2    9.6    9.1    8.1    7.2


Brugbart svar (3)

Svar #6
31. maj 2013 af PeterValberg

x-listen er antal år EFTER 1980

y-listen er cyklens vægt i kg de pågældende år

 

i1a4q.jpg

Heraf kan konkluderes, at:

a = -0,127252

b = 10,2652

Forskriften bliver:

f(x) = -0,127252·x + 10,2652

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #7
31. maj 2013 af PeterValberg

b) a = -0,127252 betyder at cyklens vægt falder med 0,127 kg om året (127 gram)

c) løs ligningen  f(x) = 6,8 mht x (antal år efter 1980)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #8
31. maj 2013 af lauranielsen89 (Slettet)

altså hvordan løser du denne slags ligning 


Brugbart svar (1)

Svar #9
31. maj 2013 af SuneChr

Cykeldoping: Helium i slangen.

                                                


Brugbart svar (0)

Svar #10
31. maj 2013 af PeterValberg

#8 Løs ligningen f(x) = 6,8

 -0,127252·x + 10,2652 = 6,8     ⇔   

-0,127252·x = 6,8 - 10,2652       ⇔  

x = (6,8 - 10,2652)/(-0,127252)  

x = ..... antal år efter 1980, hvor cyklens vægt er nede på 6,8 kg.

 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: statistik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.