Matematik

Integral regning x+1/x

01. juni 2013 af m4nn3 (Slettet) - Niveau: A-niveau
Jeg er har siddet et stykke tid og kæmpet med dette regnestykke.

Integralet af x+1/x dx

Jeg har prøvet med substitution, men kan ikk komme videre.

Bemærk dette er uden hjælpe midler. Hjææælp

Brugbart svar (1)

Svar #1
01. juni 2013 af SuneChr

(x + 1) / x    =     1    + 1/x    skulle da være til at have med at gøre.

x    + 1/x  ligeså.

Det er standardfunktioner.


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. juni 2013 af mathon

  Da du ikke bruger parenteser - og din tekst derfor ikke er éntydig -,
  er der også muligheden:

                                                     ∫ (x +(1/x))dx = (1/2)x2 + ln(x) + k              x>0


Svar #3
01. juni 2013 af m4nn3 (Slettet)

Arg ja sorry. (x+1)/x sådan ser den ud.

Ja nu kan jeg godt se det.. Utroligt som man stirre sig blindt på tingene. Mange tak for hjælpen

Brugbart svar (0)

Svar #4
01. juni 2013 af mathon

 

                              ∫ (x +1) / x)dx = ∫ (1 +(1/x))dx  =  x + ln(x) + k        x>0


Skriv et svar til: Integral regning x+1/x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.