Matematik

Ligning

19. oktober 2005 af MrJonas (Slettet)
11 = 3 * 1,2^x + 5

Mit forslag er:

6 = 3 * 1,2^x
2 = 1,2^x

Men så kan jeg ligesom ikke finde ud af hvordan jeg kommer..

Tak på forhånd

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. oktober 2005 af Waterhouse (Slettet)

Du skal have fat i nogle logaritmer...

b=a^n <=> log(b)=n*log(a)

eller

b=a^n <=> ln(b)=n*ln(a)

Brugbart svar (0)

Svar #2
19. oktober 2005 af allan_sim

#0.
Anvend logaritmen på begge sider og udnyt regnereglen

log(a^x)=x*log(a)

Svar #3
19. oktober 2005 af MrJonas (Slettet)

Okay, mange tak

Svar #4
19. oktober 2005 af MrJonas (Slettet)

Lige et spørgsmål mere, så skal jeg ik lave et ny..
Er det muligt vha. disse to formler:
V = 4/3 * Pi * r^3
+
V = Pi * r^2 * h

at komme frem til

V = 5 * pi * r^2 - 1/3 * pi * r^3 ?

Brugbart svar (0)

Svar #5
19. oktober 2005 af Waterhouse (Slettet)

#4: Umiddelbart vil jeg svare nej - i formel nr. 2 har du et h, som ikke bare lige kan forsvinde.

Brugbart svar (0)

Svar #6
19. oktober 2005 af sigmund (Slettet)

#4: Den første formel er for volumen af en kugle, mens den anden er for volumen af en cylinder. Ved at lægge de to sammen kan du ikke få det sidste, du skriver. Hvad er det du vil beregne, der kræver brug af volumen for en cylinder og ditto for en kugle?

Svar #7
22. oktober 2005 af MrJonas (Slettet)

jeg har en figur, hvor der er en cylinder der er sat sammen med en halv kulge, hvis du kan forestille dig det.. altså en cylinder og på toppen en 1½ kulge ( som et missil )

Og så står der jeg skal bevise at man kan regne rumfanget ud ved den sidst nævnte formel.. Men tror jeg har løst den ;)

Brugbart svar (0)

Svar #8
22. oktober 2005 af Waterhouse (Slettet)

Hmm, mener du en halvkugle, eller det du i virkeligheden skriver - en 1½-kugle?

Svar #9
22. oktober 2005 af MrJonas (Slettet)

mener ½ kulge undskyld

Svar #10
22. oktober 2005 af MrJonas (Slettet)

Men har lidt svært ved at forklare opgaven over nettet, men er rimelig sikker på jeg har løst opgaven! Så det ligemeget ellers tak

Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.