Matematik

Sinus

02. juni 2013 af pixlki (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg sidder og forsøger at udregne en vinkel i en vilkårlig trekant med sinus relationen. Jeg kan dog ikke få det til at stemme. Hvad gør jeg forkert? (se vedhæftede billede)


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. juni 2013 af peter lind

Jeg kan ikke se der er noget galt i det; men du skal være opmærksom på at der er 2 løsninger. Hvis du vil undgå probremler med 2 løsninger så find vinkel A i stedet for og brug dernæst at summen af vinklerne i en trekant er 180º


Svar #2
02. juni 2013 af pixlki (Slettet)

Vi er vel enige om at vinkel B tydeligvis ikke er mindre end 1 grad


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. juni 2013 af peter lind

Så har du slået forkert op på din lommeregner. De 2 løsninger er lidt over og lidt under 90º. Har du sat din lommeregner til at regne i radianer ?


Svar #4
02. juni 2013 af pixlki (Slettet)

Jeg taster det således ind:

11/(6,66/sin(37))

Jeg tror enten er der noget galt med måden jeg har regnet det ud, og ellers så skal der bruges sin-1 et eller andet sted


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. juni 2013 af peter lind

Det du finder er sin(B) = 0,993988 og altså ikke B =  0,993988 som du åbenbart tror


Svar #6
02. juni 2013 af pixlki (Slettet)

Hvordan får jeg så Bs størrelse?


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. juni 2013 af peter lind

Den slår du op på din lomeregner. Noget andet er find hellere vinkel A ved hælp af sinusrelationen for at undgå problemet med  2 løsninger eller alternativt brug cosinusrelationerne igen


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. juni 2013 af Andersen11 (Slettet)

I stedet for at benytte sinusrelationerne kan man, efter at have beregnet c, benytte en cosinusrelation til at bestemme vinkel B. Med den metode er der kun een løsning

cos(B) = (a2 + c2 - b2) / (2ac)

cos(B) = -0,11775 ⇒ B = 96,76º

I mellemregningerne bør man ikke afrunde c til 2 decimaler.

 


Skriv et svar til: Sinus

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.