Musik

Eksponentiel funktion

02. juni 2013 af AiWa (Slettet)

Hej allesammen!

Jeg har glemt hvordan man løser opgaver som denne og jeg får ikke meget ud af at læse mine noter igennem:

En person indbetaler 200 kr. hver månes på en konto, hvor en månedlige ente er 0,3%. Efter indbetaling nr. n står der 87117,47 kr. på kontoen.

Bestem tallet n

Hvis der var en af jer som kunne sætte mig igang, så vill jeg være meget taknemelig. På forhånd tak. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. juni 2013 af Krabasken (Slettet)

Du har sat den ind under MUSIK - derfor ingen svar ;-)

A=b/r * ((1+r)^n-1) = b/r*(1+r)^n - b/r........Annuitetens slutværdi........betalingen.........renten.........n= antal betalinger

b/r*(1+r)^n = A + b/r............divider med b/r

(1+r)^n = A*r/b + 1...............tag log på begge sider

n  log(1+r) = log(A*r/b + 1)

n =  (log(A*r/b + 1)) / (log(1+r))

Indsæt tallene

A = 87117,47.............r = 0,003...............b = 200

n = ?


Svar #2
02. juni 2013 af AiWa (Slettet)

Tusind tak for hjælpen! Ja, haha, jeg stillede spørgsmålet igen da jeg lagde mræke til det :P

 


Skriv et svar til: Eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.