Matematik

omkreds af trekant

02. juni 2013 af Parq - Niveau: A-niveau

hej :)
Jeg har en retvinklet trekant, hvor B=32,3 grader, |AB| = 10,6 og arealet er 22,9. jeg udregnede højden fra C til 4,3

Nu skal jeg altså bestemme omkredsen af trekant ABC. 

Hvordan er det liige jeg gør det? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. juni 2013 af Andersen11 (Slettet)

Hvis vinkel C er den rette vinkel, er AB hypotenusen, dvs |AB| = c = 10,6. Man har da 

b = c·sin(B) og a = c·cos(B) , og omkredsen er da

O = a+b+c = c·(1+sin(B)+cos(B))


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. juni 2013 af SuneChr

Omkredsen af ΔABC  =  |AB|  +   |AC|  +  |BC|

Stykkerne udregnes efter de gængse trekantsberegningsformler, som er elementært stof.


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. juni 2013 af PeterValberg

Det er fra matematik A eksamen den 24. maj i år opgave 9 [ LINK ]

CfaES.jpg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. juni 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja, det ser da sådan ud. Så er trekant ABC ikke retvinklet, og forklaringen i #1 kan ikke anvendes her.

Højden fra C på AB beregnes ud fra oplysningen om arealet. Derefter beregnes |BC| ud fra højden og vinklen B, og |AC| kan så beregnes ved hjælp af en cosinusrelation.


Skriv et svar til: omkreds af trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.