Matematik

TESTAMENTE FORDELING HJÆLP

02. juni 2013 af MitNavnErJulie (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej. Jeg er igang med en opg hvor der står følgende:

 

Onkel anders fra argentina er død. Da han var barnløs og alene besluttede han før sin død at fordele sin formue blandt sine slægtninge. Advokat Goldstein har samlet alle de efterladte, som består af tre brødre, som hver især har to børn samt en fætter Karl, som stadig bor i Argentina. Onkel Anders har i alt efterladt 900.000 kr som skal deles. I testamentet står der bla:

 

Min fætter Karl, som har været mig en god ven her i Argentina skal have det dobbelte af hvad hver af mine brødre får. Mine brødres børn skal hver have halvdelen af, hvad deres far får.

 

Den første opgave går så ud på, at man skal skrive en ligning som passer til testamentet hvis en bror får x kroner.. Her har jeg så skrevet: x + x + x + 2 * x - 1/2x + 1/2x + 1/2 * 1/2 + 1/2 + 1/2

Jeg er slet ikke sikker på om det er rigtigt.. Håber i kan hjælpe mig med hvordan man løser den (og også den anden nedenunder) opgave..

I den næste opg står der så:

 

Løs ligningen - find en x værdi. Hvor meget får hver af de efterladte?

 

HÅBER I KAN HJÆLPE MIG. Jeg ville sætte stor pris på, hvis i forklarede mig hvordan i gjorde det og ikk bare gav mig resultatet på hvad det bliver :)! Så jeg jo lærer det..

 

Tak på forjånd!


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. juni 2013 af Andersen11 (Slettet)

Fremgangsmåden er korrekt, men det er sjusket skrevet op. Ligningen er så

2x + x + x + x + 6·(1/2)x = 900000 , dvs

8x = 900000

Løs nu ligningen

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. juni 2013 af Krabasken (Slettet)

Her har jeg så skrevet: x + x + x + 2 * x - 1/2x + 1/2x + 1/2 * 1/2 + 1/2 + 1/2


Jeg tror, det er bedre med:

Karl = 2x...........3 brødre = 3x................6 børn = 6 * x/2
 

- altså ialt:
 

8x = 900.000 kr.
 

osv,,,,,,,,,,

;-)
 


Svar #3
02. juni 2013 af MitNavnErJulie (Slettet)

Så i den anden opgave så skal jeg skrive 8x? Er virkelig forvirret.. forstår det slet slet ikke.. Men jeres svar var gode, mange tak!!:)


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. juni 2013 af Krabasken (Slettet)

Hvad er det, du ikke forstår ?

;-)


Svar #5
02. juni 2013 af MitNavnErJulie (Slettet)

Hvordan jeg skal løse den opg, hvori der står: "Løs ligningen - find en x værdi. Hvor meget får de efterladte?" :))


Brugbart svar (1)

Svar #6
02. juni 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Du skal løse ligningen

8x = 900000

 


Brugbart svar (1)

Svar #7
02. juni 2013 af Krabasken (Slettet)

Vi er nu kommet frem til en ligning

8x = 900000................divider med 8 på begge sider

x = 900000 / 8

Så har du fundet x og nu kan du dele ud til arvingerne efter planen ...

;-)

 


Svar #8
02. juni 2013 af MitNavnErJulie (Slettet)

Nå for søren!! Mange tak! Svaret blev 112.500 så jeg skal vel bare dele det op, ikke?


Brugbart svar (1)

Svar #9
02. juni 2013 af Krabasken (Slettet)

Der skal ikke deles mere - nu skal der deles UD efter planen

;-)


Svar #10
02. juni 2013 af MitNavnErJulie (Slettet)

hmm, hvordan skal jeg gøre det?:)


Brugbart svar (0)

Svar #11
02. juni 2013 af Andersen11 (Slettet)

#10

Se på opstillingen i #2.


Brugbart svar (1)

Svar #12
02. juni 2013 af Krabasken (Slettet)

Citat:

Min fætter Karl, som har været mig en god ven her i Argentina skal have det dobbelte af hvad hver af mine brødre får. Mine brødres børn skal hver have halvdelen af, hvad deres far får

Brødre:  x hver

Karl:      2x

Børn:     ½x hver


Svar #13
02. juni 2013 af MitNavnErJulie (Slettet)

Nåååååå! Nu forstår jeg. Så skal jeg vel bare sige de 112.500 * 2 når det er Karl? 

Og de tre brødre får vel så bare 112.500 hver. De 6 børn får så halvdelen af 112.500 hver? 


Brugbart svar (0)

Svar #14
02. juni 2013 af Krabasken (Slettet)

?


Svar #15
02. juni 2013 af MitNavnErJulie (Slettet)

Hov, jeg fik det lige rettet :-)


Brugbart svar (0)

Svar #16
02. juni 2013 af Krabasken (Slettet)

Yes - nu er du på sporet ;-D


Svar #17
02. juni 2013 af MitNavnErJulie (Slettet)

Tusind tak! :-)


Svar #18
02. juni 2013 af MitNavnErJulie (Slettet)

Hey - er kommet til en anden opg, her står der så

a) Skriv en ny ligning med de 900.000 kr, som passer til, at den ene bror ikke ønster at modtage nogle penge.

b) Løs ligningen

 

Håber at du kunne hjælpe mig igen :))))

 


Brugbart svar (0)

Svar #19
02. juni 2013 af Krabasken (Slettet)

Prøv at lave en ny opskrift, ligesom jeg gjorde i # 2  ;-)


Svar #20
02. juni 2013 af MitNavnErJulie (Slettet)

Så der skal stå;

 

Karl = 2 x

3 brødre = 2 x

6 børn = 6 * x/2

 

??


Forrige 1 2 Næste

Der er 26 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.