Kemi

kemi opg. aug '96

20. oktober 2005 af Blackbirdy (Slettet)
Det er bare så hyggeligt når man kan bruge sin efterårsferie på at lave den årrrh så spændende kemiaflevering... jeg har lige brug for et evt ja eller nej:

Vi har en opløsningen af 1,00g H2A som først opløses i vand, og dernæst tilsættes 50mL 0,100 M NaOH-opløsningen. Ved hjælp af regninger har jeg kommet frem til at pH = 4,56


Der tilsættes nu yderligere 50 mL 0,100M NaOH-opløsningen og opløsningen temp. reguleres til 50C som den forrige opløsningen..
opgaven går ud på at finde den nye pH..

mit svar:

n(NaOH) = 5*10^-3 mol
c(NaOH) = 0,1 mol /L

pOH = -log [OH-] = 1

pH = 14 - pOH = 13'

er det rigtigt?

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2005 af IBM (Slettet)

Nej, du skal bruge pufferligningen.

Svar #2
20. oktober 2005 af Blackbirdy (Slettet)

Bliver opløsningen ikke meget basisk ved tilsættelse af endnu mere NaOH?

hvis jeg skal bruge pufferligningen.... ja så bliver jeg lige pludselig ret forvirret.. hehe.. okay reaktionen ser så'n ud:

H2A + NaOH --> HA- + NA+ H2O

n(H2A) = 2.24 10^-3
n(NaOH) = 0.100M * 0.1 L = 1g

og de tal kan jeg så bare sætte ind i ligningen, mén... jeg har fået 2 forskellige pKs:

pKs(H2A) = 4.21
pKs(HA-) = 8.51

hvilken pKs skal jeg så bruge? =S

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. oktober 2005 af IBM (Slettet)

Må jeg sende opgaven til dig? Det er nemlig så besværligt at skrive ind her, når man har brugt Equation-Editor.

Svar #4
20. oktober 2005 af Blackbirdy (Slettet)

min mail addy skulle gerne være sendt :)

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. oktober 2005 af IBM (Slettet)

Jeg husker ej længere koden til den pågældende mail; skriv din mail til:

a.lundjensen @ gmail.com

Svar #6
20. oktober 2005 af Blackbirdy (Slettet)

done :)

Brugbart svar (0)

Svar #7
20. oktober 2005 af IBM (Slettet)

Og sendt.

Brugbart svar (0)

Svar #8
17. februar 2006 af timothy (Slettet)

Laver samme opgave , men er gået i stå i spørgsmål d) skal åbnebart bruge pufferligningen igen..nogle der kan komme med et hint..please

Brugbart svar (0)

Svar #9
17. februar 2006 af timothy (Slettet)

#8 dvs det samme spørgsmål som i #0

Brugbart svar (0)

Svar #10
17. februar 2006 af frodo (Slettet)

Jeg har lidt svært ved at finde ud af hvilke oplysninger man har til rådighed fra start.
Det bliver jeg nødt til at vide, før vi kan komme videre.


Brugbart svar (0)

Svar #11
17. februar 2006 af timothy (Slettet)

4-hydroxoxybenzoesyre er en diprot syre, og dens formel kan forkortes til H2A. Ved 50 grader er PKS(H2A)04,21
PKs(HA-)=8,51
1,00 g H2A opløses i vand, og der tilsættes 50 mL 0,100 M NaOH-opløsning. Opløsningen opvarmes til 50 grader.
c) vis, at pH for opløsningen er 4,56 (det har jeg vist)

Der tilsættes nu yderligere 50 mL 0,100 M NaOH-opløsning, og opløsningens temperatur reguleres igen til 50 grader.

d) Beregn pH for den nye opløsning.

Brugbart svar (0)

Svar #12
17. februar 2006 af frodo (Slettet)

det er samme beregningsgang som du har lavet i c).

Puffersystemet består nu bare af HA- og A2-

pKs-værdierne er så langt fra hinanden, at de to sure protoner vil titreres hver for sig.

Skriv et svar til: kemi opg. aug '96

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.