Matematik

cirklens ligning og ubekend

03. juni 2013 af johannowiz (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, sidder med en opgave: x^2+y^2-2k*x+6y-12=0, jeg skal bestemme k så radius = 5

Jeg kan ikke lige se hvordan den skal løses?

tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. juni 2013 af SuneChr

Vi skal kvadratkomplettere.

(x - k)2 + (y + 3)2 - k2 - 32 - 12 = 0

Nu er de to ligninger ensbetydende. Så skal radius tilrettes.


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. juni 2013 af mathon

 

              (x - k)2 - k2 + (y + 3)2 - 9 - 12 = 0

              (x - k)2 + (y + 3)2 = k2+21 = r2

                                               k2+21 = 52

                                               k2 = 4

                                               k = ±2

                                               

                                


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. juni 2013 af SuneChr

Jeg havde nu regnet med, at opgavestarter skulle have haft en reel mulighed for at tænke over resten af opgaven.

Det er opgivet at være på A-niveau, videregående, så den efterfølgende elementære talbehandling burde ikke volde problemer.


Svar #4
03. juni 2013 af johannowiz (Slettet)

tak, det jeg gjorde forkert var at jeg satte k som - k når jeg rykkede den over efter at have omskrevet til cirklens ligning


Skriv et svar til: cirklens ligning og ubekend

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.