Matematik
Ligning
20. oktober 2005 af
hali (Slettet)
hej..
Er der en der lige ka forklare mig hvordan man løser denne ligning:
4(2x-5)+8(3x-5) = 5(4x-3)-3(2x-3)
på forhånd tak :)
Er der en der lige ka forklare mig hvordan man løser denne ligning:
4(2x-5)+8(3x-5) = 5(4x-3)-3(2x-3)
på forhånd tak :)
Svar #1
20. oktober 2005 af frodo (Slettet)
du skal have ganget parenteserne ud, efter reglen: a(b+c)=ab+ac
dernæst skal vi have "alle x'erne på denene side, og alle konstanterne på den anden"
dernæst skal vi have "alle x'erne på denene side, og alle konstanterne på den anden"
Svar #2
20. oktober 2005 af Esmil (Slettet)
Ja, med meget arbejde ;-)
Der er vist ingen vej uden om at gange det hele ud dvs.
8x - 20 + 24x - 40 = ...
osv.
Så samler du alle x på den ene side, og alle konstanter på den anden side, så du får noget a la
bx = a,
og endelig er løsningen så
x = a/b
Der er vist ingen vej uden om at gange det hele ud dvs.
8x - 20 + 24x - 40 = ...
osv.
Så samler du alle x på den ene side, og alle konstanter på den anden side, så du får noget a la
bx = a,
og endelig er løsningen så
x = a/b
Skriv et svar til: Ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
