Kemi

stofmængde

05. juni 2013 af studiehjælp1992 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Hvordan kan jeg beregne stofmængden i beholderen: n(NO2)+n(N2O4). 

Ved ligevægt indeholder beholderen 0,50 mol N2O4

 

 

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. juni 2013 af mathon

...og hvordan er begyndelsesstofmængden?


Svar #2
05. juni 2013 af studiehjælp1992 (Slettet)

altså ligevægtskonstanten værdien kc= 0,44 M. 

V=5,0 L. 

 

I resultatet står der NO2= 0,21 mol/L.. 


Svar #3
05. juni 2013 af studiehjælp1992 (Slettet)

Altså jeg skal beregne trykket i beholderen. Men skal jo have stofmængden så jeg kan gange den med 5 L
Vedhæftet fil:image.jpg

Svar #4
06. juni 2013 af studiehjælp1992 (Slettet)

#1 kan du hjælpe med det mathon?


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. juni 2013 af mathon

 

             Beregn først ligevægtsmolariteten af N2O4


Brugbart svar (1)

Svar #6
06. juni 2013 af mathon

 

                             N2O4 (g)  <--->   2 NO2 (g)

ligevægtsbrøk
                              [NO2]2      [NO2]2
                              --------- = --------- = 0,44 M
                              [N2O4]    (0,1 M)

 

                              [NO2] = (0,044 M2)1/2 = 0,209762 M

dvs
                             n(NO2) = (0,209762 mol/L) • (5,0 L) = 1,05 mol
                             

    Beholderen indeholder i ligevægt
                                                             n = (1,05 mol) + (0,50 mol) = 1,55 mol  gas              

                         


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. juni 2013 af mathon

som betragtet som ideal gas
har trykket

                          p = (n • R • T) / V


Svar #8
06. juni 2013 af studiehjælp1992 (Slettet)

Ok, tak. Men hvorfor 0,1 mol/L?

Brugbart svar (0)

Svar #9
06. juni 2013 af mathon

fordi

           c = n / V = (0,50 mol) / (5,0 L) = 0,1 M

        

 


Skriv et svar til: stofmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.