Kemi
Nitroglycerin
20. oktober 2005 af
onsunshine (Slettet)
Bestem dem molare masse for for nitroglycerin C3H5(NO3)3.
Jeg forstår ikke hvad det sidste 3 tal er til for i formlen, gør i ?
Jeg har selv slået nitroglycerin op på nettet for at se om de skriver formlen på samme måde, men det gør de ikke.
http://en.wikipedia.org/wiki/Nitroglycerin
Der skriver de: C3H5N3O9
Hvilken af dem skal jeg bruge, fordi det skulle jo gerne være det samme!
Jeg forstår ikke hvad det sidste 3 tal er til for i formlen, gør i ?
Jeg har selv slået nitroglycerin op på nettet for at se om de skriver formlen på samme måde, men det gør de ikke.
http://en.wikipedia.org/wiki/Nitroglycerin
Der skriver de: C3H5N3O9
Hvilken af dem skal jeg bruge, fordi det skulle jo gerne være det samme!
Svar #1
20. oktober 2005 af Waterhouse (Slettet)
Det er de også.
Det sidste tre-tal betyder, at der udover 3 C'er og 5 H'er er 3 NO3'er.
Hvis vi prøver at tælle op, får vi i alt 3 C, 5 H, 3 N og 3*3=9 O - altså det den nederste formel siger. Grunden til at man bruger den øverste skrivemåde er at den siger noget om hvordan molekylet er bygget op.
Det sidste tre-tal betyder, at der udover 3 C'er og 5 H'er er 3 NO3'er.
Hvis vi prøver at tælle op, får vi i alt 3 C, 5 H, 3 N og 3*3=9 O - altså det den nederste formel siger. Grunden til at man bruger den øverste skrivemåde er at den siger noget om hvordan molekylet er bygget op.
Svar #2
20. oktober 2005 af Dr. MolBio (Slettet)
Det er jo det samme, hvis du nu forkorter det matematiske udtryk (3+9) til f.eks. 3(1+3), så vil du finde ud af at (3+9) = 3(1+3), det er det samme som man kan gøre for at simplificere en bruttoformel. Det er lige meget hvilken du bruger..
Held og lykke
Held og lykke
Svar #3
20. oktober 2005 af onsunshine (Slettet)
Den molare masse må så være 227.1 g/mol.
Hvad er massen af 4.0 mol nitroglycerin?
Det må så være 4 mol * 227.1 g/mol = 908.4 g.
Hvor mange mol er der i 1 kg nitroglycerin?
Her har jeg så regnet kg om til gram og har fået:
1000g / 227.1 g/mol = 4.4 mol
Det er vel ok..?
Ja jeg har skrevet hvilke formler jeg har brugt + mere text og skrevet enheder på alle steder... men resultatet... er det fint nok?
Hvad er massen af 4.0 mol nitroglycerin?
Det må så være 4 mol * 227.1 g/mol = 908.4 g.
Hvor mange mol er der i 1 kg nitroglycerin?
Her har jeg så regnet kg om til gram og har fået:
1000g / 227.1 g/mol = 4.4 mol
Det er vel ok..?
Ja jeg har skrevet hvilke formler jeg har brugt + mere text og skrevet enheder på alle steder... men resultatet... er det fint nok?
Skriv et svar til: Nitroglycerin
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
