Fysik

Ohms lov

08. juni 2013 af Sinimini (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Hvad er det helt præcist en resistor er? Og gælder Ohms lov kun for resistorer, og hvorfor?


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. juni 2013 af Sigøjnerblod (Slettet)

En komponent, der følger Ohms første lov U = R * I

Ja Ohms lov gælder vist kun for resistorer, og f.eks. ikke en glødepære. Her vil modstanden blive større og større, hvor den vil være konstant for en resistor.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. juni 2013 af hesch (Slettet)

Ad #1:  Spørgsmålet har jo været oppe at vende her på portalen mange gange, netop omkring Ohms lovs anvendelse på en glødetrådspære. ( Wolfram ).

Temperaturkoefficienten for Wolfram = 0,0045 K-1

Tempraturkoefficienten for kobber = 0,0039 K-1

Så spørgsmålet er: Hvis Ohms lov ikke kan anvendes på en Wolframtråd, kan den så anvendes på en kobberleder ?

Eller kan den kun anvendes på Konstantan tråd, selvom koefficienten her ikke heeeelt er 0 ?  Hvor går grænsen for Ohms lovs anvendelse ?

Kommentarer modtages gerne.


Skriv et svar til: Ohms lov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.