Matematik
Udregning af arealfunktion af en lineær funktion?
Jeg skal udregne arealfunktionen af en lineær funktion,
Er dette korrekt? Beviset for arealfunktionen minder næsten intet om eksemplet i praksis?
Se venligst det vedhæftede dokument.
OG kan nogen fortælle mig hvorfor grafen ser ud som den gør? Forstår ikke y-aksen :/
Svar #1
09. juni 2013 af Andersen11 (Slettet)
Grafen for funktionen
f(x) = (1/2)x + 6
er den rette linie gennem punkterne (0;6), (4;8) og (10;11) , og derfor ser grafen ud, som den gør.
Man kan ikke skrive 4∫10 [(1/2)x+6dx]104 som du gør. Man skriver
4∫10 ((1/2)x + 6) dx = [ (1/2)·(1/2)·x2 + 6x ]104 = (1/4)·102 + 6·10 - ((1/4)·42 + 6·4) = 25 + 60 -4 -24 = 57
Som kontrol kan man jo beregne arealet af trapezet med de parallelle sider 8 og 11 og med afstanden 6 mellem de parallelle sider:
A = (1/2)·(8+11)·6 = 3·19 = 57
Svar #2
09. juni 2013 af Krabasken (Slettet)
HVAD er det, du ikke forstår med y-aksen?
Nå - du er væk - okay
Skriv et svar til: Udregning af arealfunktion af en lineær funktion?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
