Fysik

Fysik tyngdekraften/snorkraft

10. juni 2013 af Emillios (Slettet) - Niveau: B-niveau
Jeg har en opgave der hedder : En klods med massen 2,45 kg påvirkes af snorkraften, som peger lodret opad med størrelsen 32,5 N. Der virker ikke andre kræfter på klodsen end snorkraften og tyngdekraften.. Spørgsmålet er så a) beregn tyngdekraften på klodsen.. bliver lidt forvirret af det med snorkraften.. Spiller det en rolle når man skal regne tyngekraften ud? Tak på forhånd :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. juni 2013 af peter lind

Der mangler oplysninger til at kunne besvare spørgsmålet. Bevæger klodsen sig  ? Den totale kraft på klodsen er differencen mellem snorekraften og tyngdekraften. Hvis klodsen hænger stille eller bevæger sig med konstant hastighed er de totale kræfter på systemet 0 så snorekraften og tyngdekraften er lige store.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. juni 2013 af mathon

 

     Hvis klodsen hænger stille

                vektorligning:
                                                            Ftyngdekraft = -Fsnor

                størrelsesligning:

                                                            Ftyngdekraft = Fsnor = m • g = (2,45 kg) • (9,81 N/kg) = 24,03 N

 


Brugbart svar (2)

Svar #3
10. juni 2013 af Eksperimentalfysikeren

Snorekraften har ingen indflydelse på tyngdekraften.


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. juni 2013 af mette48 (Slettet)

En klods på 2,45 kg påvirkes af en tyngdekraft på 2,45 *9,82 N

De øvrige kræfter m.m. har ingen indflydelse på tyngdekraften.

Da snorkraften opad er større end tyngdekraften bevæger klodsen sig opad med en accelereret bevægelse.

Noget kunne tyde på at ind opgavetekst ikke er korrekt, Skriv den præcis, som den står i opgaveteksten


Svar #5
10. juni 2013 af Emillios (Slettet)

Der står præcis: en klods med massen 2,45 kg påvirkes af en snorkraft, som peger lodret opad med størrelsen 32,5N. Der virker ikke andre kræfter på klodsen end tyngdekraften og snorkraften.

a) beregn tyngdekraften på klodsen
b) beregn den resulterede kraft på klodsen
c) beregn klodsens acceleration og angiv dens retning

Brugbart svar (0)

Svar #6
10. juni 2013 af mette48 (Slettet)

resulterende kraft på klodsen er tyngdekraften minus snorkraften den resulterende kraft går opad

resulterende kraft = klodsens masse *accelerationen         indsæt tallene og beregn acc af ligningen.

Accelerationen går opad


Skriv et svar til: Fysik tyngdekraften/snorkraft

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.