Fysik

Fysik starttemperatur??

10. juni 2013 af Emillios (Slettet) - Niveau: B-niveau
" en gasflaske med massen 530 g varmes op til temperaturen 110 grader C. Ved at tilføre en energimængde på 22 kJ"
A) beregn flaskens starttemperatur, idet der ikke regnes med energitab til omgivelserne.
Hvad gør jeg???

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. juni 2013 af mathon

 

                                        Hvilket materiale er gasflasken fremstillet af?

                                              ΔE = m • cmateriale •((110 C) - Tbeg)

                                              (22000 J) = (0,530 kg) • cmateriale • ((110 C) - Tbeg)

                                              ((110 C) - Tbeg) = (22000 J) / ((0,530 kg) • cmateriale)                                              


Svar #2
10. juni 2013 af Emillios (Slettet)

Der står ikke noget materiale

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. juni 2013 af peter lind

Hvis du har gasflaskens varmekapacitet så brug at den nødvendige energi er Q = m*c*ΔT hvor m*c er systemets varmekapacitet og ΔT er temperaturstigningen


Svar #4
10. juni 2013 af Emillios (Slettet)

Hele opgaven har jeg skrevet deroppe, har ikke varmekapaciteten

Brugbart svar (0)

Svar #5
10. juni 2013 af Eksperimentalfysikeren

#4

Så mangler du en oplysning. Du skal bruge varmefylden for at kunne løse opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. juni 2013 af mathon

Det er vel ikke urealistik at antage, at flaskematerialet er jern

 
                                              ((110 C) - Tbeg) = (22000 J) / ((0,530 kg) • (0,45 kJ/(kg·K))


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. juni 2013 af mathon

 


                                              ((110 C) - Tbeg) = (22 kJ) / ((0,530 kg) • (0,45 kJ/(kg·C))

                                              ((110 C) - Tbeg) = 92,2 C

                                              Tbeg = (110 C) - (92,2 C) = 17,8 C


Svar #8
10. juni 2013 af Emillios (Slettet)

Hvad Tbeg?? Vil gerne læse lidt nærmere om det

Brugbart svar (0)

Svar #9
10. juni 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Tbeg er den begyndelsestemperatur (starttemperatur), som hele opgaven drejer sig om at bestemme.


Skriv et svar til: Fysik starttemperatur??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.