Fysik

Tyngdekraft

10. juni 2013 af DaDam (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

 

Er hvad forskellen på disse to formler for tyngdekraft?

F= m * g

og 

Ft = G*(m1*m2) / r

 

Altså normalt når man skal finde tyngdekraften, så bruger man den første formel ikk?

Men hvornår bruges den anden?

 

på forhånd tak :D


Brugbart svar (2)

Svar #1
10. juni 2013 af Andersen11 (Slettet)

Den første formel angiver tyngdekraften på en masse m, der bevæger sig i Jordens ttyngdefelt nær ved Jordens overflade.

Den anden formel angiver størrelsen af massetiltrækningskraften mellem to masser m1 og m2 , hvis massemidtpunkter befinder sig i afstanden r fra hinanden.

Den første formel er et specialtilfælde af den sidste formel med m2 lig med Jordens masse, og r = Jordens middelradius.


Brugbart svar (2)

Svar #2
10. juni 2013 af trunzze

Den første formel udtrykkertyngekraften på et legeme med massen m nær jordoverfladen, mens den anden formel (gravitationsloven) beskriver hvordan to legemer med masser m1 og m2 tiltrækker hinanden med en kraft F. Med den anden formel kan f.eks. kraften mellem Jorden og Månen bestemmes... Det er denne kraft der gør at månen fastholder sin bane omkring Jorden.


Svar #3
10. juni 2013 af DaDam (Slettet)

mange tak! 


Skriv et svar til: Tyngdekraft

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.