Matematik

Ligninger

11. juni 2013 af DLangelund (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey Folkens!

Sidder og er igang med forberedelse til min matematik eksamen, og støder på dette spørgsmål:

Jeg skal redegøre for hvordan man kan løse 3 speciel ligninger. Det er de 3 jeg har vedhæftet.

Jeg er lige pt. på bar bund, og har ingen idé om hvad jeg skal gøre.

Håber der er nogen som kan hjælpe!
 

På forhånd tak! :)

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. juni 2013 af LubDub (Slettet)

√(x2-4) = 0 ⇔ x2 - 4 = 0 - benyt nulreglen

ln(x2-4) = 0 ⇔ eln(x^(2)-4) = e0 ⇔ x2 - 4 = 1 ⇔ x2 - 5 = 0  - løs denne andengradsligning

ex^(2)-4 = 1 ⇔ ln(ex^(2)-4) = ln(1) ⇔ x2-4 = 0  - benyt nulreglen


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. juni 2013 af PeterValberg

den første ligning er opfyldt, hvis:    

x2 - 4 = 0
(x +2)(x - 2) = 0                en kvadratsætning !
x + 2 = 0    ∨   x - 2 = 0    "nulreglen"
løs selv videre........

 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. juni 2013 af PeterValberg

Ligning 2:

Den "modsatte" funktion til ln(x) er ex

så "sig":

ln(x2 - 4) = 0
x2 - 4 = e0
x2 - 4 = 1
løs selv videre.....

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
11. juni 2013 af DLangelund (Slettet)

Det hjalp en hel del på vej. 

Har lige et spørgsmål til opgave 2. 
Hvordan bliver etil 1?


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. juni 2013 af Krabasken (Slettet)

Princippet for alle tre ligninger (og alle andre for den sags skyld) er, at "bore" sig ind til x - dvs. at fjerne udenomsværkerne.
 

I den første er det en kvadratrod, der spærrer vejen til x - altså opløfter vi begge sider til anden potens og kommer derved af med kvadratroden.


I den næste er det ln - altså tager vi et e og opløfter til begge siders potens og kommer derved af med ln.


I den tredie er der et e, der står i vejen for at komme ind til x'et - altså tager vi den naturlige logaritme på begge sider og kommer derved af med e'et.


:-)


Svar #6
11. juni 2013 af DLangelund (Slettet)

Så langt er jeg også kommet med nu. Men forstod bare ikke helt det som står i #3 hvor e0 bliver til 1. Er det bare det samme eller hvilken regneregel bruger vi her?


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. juni 2013 af Krabasken (Slettet)

Alting i nulte er lig med 1


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. juni 2013 af Budsmoke

Hvis man opløfter et hvilket som helst grundtal i 0'te får man et :)


Svar #9
11. juni 2013 af DLangelund (Slettet)

Nårh ja. Tak for hjælpen! Er helt rundforvirret af alt det mat her :)


Brugbart svar (0)

Svar #10
11. juni 2013 af Krabasken (Slettet)

Så start i god tid en anden gang, så du kan ta' en lille pause af og til

:-)


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.