Matematik

Mat B mundtlig eksamen - Eksponentialfunktion

12. juni 2013 af isabelwmj (Slettet) - Niveau: B-niveau

1) Har brug for hjælp til hvad der menes med væksthastighed i forhold til eksponentialfunktion, om det bare er differentialkvotienter der menes, eller om der er mere? og i så fald hvad man kunne sige dertil.

2)   Derudover har vi brug for hjælp til hvad man skal gøre ved dette spørgsmål: Gør rede for den naturlige eksponentiel funktion og den eksponentielle vækstmodel f(x)=b*e^kx.

 3) især har vi brug for hjælp til, hvad der menes med at gøre rede for differentialkvotienten af de to funktioner.

 

Håber nogen kan hjælpe :)

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. juni 2013 af LubDub (Slettet)

    differentier eksponentialfunktionen og væksthastigheden fås


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. juni 2013 af LubDub (Slettet)

se


Svar #3
12. juni 2013 af isabelwmj (Slettet)

Mange tak :)

men

1)Vi har brug for hjælp til hvad man skal gøre ved dette spørgsmål: Gør rede for den naturlige eksponentiel funktion og den eksponentielle vækstmodel f(x)=b*e^kx.

2) især har vi brug for hjælp til, hvad der menes med at gøre rede for differentialkvotienten af de to funktioner. Altså den naturlige eksponentielle funktion og f(x)=b*e^kx.


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. juni 2013 af LubDub (Slettet)

Kort

   Eksponentiel udvikling: f(x) = b • ax , a og b > 0, a ≠ 1, Dm(f) = R, Vm(f) = R+

   Den eksponentielle vækstmodel: f(x) = b • ax = b • (eln(a))x = b • eln(a) • x = b • ek•x , f '(x) = b • k • ek • x

   Eksponentialfunktionen: f(x) = ax, f '(x) = ax • ln(a)

   Den naturlige eksponentialfunktion: f(x) = ex , f '(x) = ex

 


Svar #5
12. juni 2013 af isabelwmj (Slettet)

Tak!

Var lige det vi søgte :)


Skriv et svar til: Mat B mundtlig eksamen - Eksponentialfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.