Matematik

Polynomier

14. juni 2013 af STX2010 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hjælp til følgende:

 

"Du skal endvidere give et bevis for formlerne til bestemmelse af nulpunkter i et andengradspolynomium".


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. juni 2013 af LubDub (Slettet)

 .. hvad er dit eget bud? :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. juni 2013 af peter lind

Det burde stå i din bog. Ellers kan du se her http://ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/ligninger.html#andengrad


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. juni 2013 af exatb


Svar #4
14. juni 2013 af STX2010 (Slettet)

#1 Jeg er helt blank, derfor jeg spørger herinde :-)


Svar #5
14. juni 2013 af STX2010 (Slettet)

#3

 

Den link du henviser ti, er bevis for en andengradsligning og det jeg bliver bedt om i min opgave er "bevis for formlerne til bestemmelse af nulpunkter i et andengradspolynomium". Er der egentlig forskel på de to? Ret forvirrende..


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. juni 2013 af LubDub (Slettet)

      du kan bevise løsningsformlen til andengradsligningen f(x) = ax2 + bx + c,

      og du kan bevise, at hvis andengradsligningen har rødderne r1 og r2,

      så kan det faktoropløses som f(x) = a(x-r1) • (x-r2)


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. juni 2013 af exatb

#5 Det er det samme. Du skal bevise at man kan tage konstanterne fra andengradsligningen og sætte dem ind i formlen for løsningerne


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. juni 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

"f(x) = ax2 + bx + c" er forskriften for et 2.-gradspolynomium. Det er ikke en 2.-gradsligning. Med denne forskrift vil

f(x) = 0

være en 2.-gradsligning.


Brugbart svar (0)

Svar #9
14. juni 2013 af 123434 (Slettet)

Forskellen på andengradsligninger og andengradspolynomier.  0=ax^2+bx+c:andengradsligning f(x)=ax^2+bx+c:andengradspolynomium, ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #10
14. juni 2013 af peter lind

#9 korrekt


Brugbart svar (0)

Svar #11
14. juni 2013 af 123434 (Slettet)

God weekend til alle.


Skriv et svar til: Polynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.