Matematik

tan(v) = f '(x)?

14. juni 2013 af casperiversen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogle der vil være så venlige at fortælle mig helt præcis hvad tan(v) betyder i forhold til væksthastighed?

Jeg ville umiddelbart tro at det har noget at gøre med sin(v)/cos(v), men er ikke sikker? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. juni 2013 af mathon

 

                Hvilken vækst?


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. juni 2013 af peter lind

f'(x) er hældningskoefficienten af tangenten i punktet ( x, f(x)).  Hældningskoefficienten for en linje er tan(v) hvor v er vinklen mellem linjen og x aksen


Svar #3
14. juni 2013 af casperiversen (Slettet)

tak for svar, men jeg forstår ikke helt det med at tan(v) i enhedscirklen er hældsningskoefficienten??? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. juni 2013 af mathon

se på definitionen af tan(V)

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. juni 2013 af mathon


      hvoraf
                         y = a•x + (0)

                         a = tan(V)

                         V = tan-1(a)


Svar #6
14. juni 2013 af casperiversen (Slettet)

jamen kan man ikke sige at tan(v) er forholdet mellem y-aksen og x-aksen i enhedscirklen og derfor minder det om differentialkvotienten? 

Sagen er den at min lærer har sagt at man kunne betragte tan(v) som en form for f '(x), men jeg kan desværre ikke gennemskue sammenhængen :/ 

:)


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. juni 2013 af mathon

 

                                        f '(x) = a = tan(V)


Svar #8
14. juni 2013 af casperiversen (Slettet)

Tak igen for svar, men  er det rigtigt at den 'dybere' forklaring ligger i at det er foholddet mellem y-værdi og x-værdi, ligesom den genrelle f '(x)? 


Svar #9
14. juni 2013 af casperiversen (Slettet)

Eller er det fordi at når man går 1 ud af x-aksen (i enhedcirklen) så giver det tan(v)? :)


Brugbart svar (0)

Svar #10
14. juni 2013 af RRK (Slettet)

#9 - rigtigt!


Svar #11
14. juni 2013 af casperiversen (Slettet)

FEDT - tak skal i alle sammen have :)


Brugbart svar (0)

Svar #12
15. juni 2013 af mathon

 

 

 

                                        f '(x) = a = (Δy/Δx) = tan(V)


Skriv et svar til: tan(v) = f '(x)?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.