Kemi

Katode og anode

15. juni 2013 af Havkajakken (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg er i gang med at læse op i "syrer og baser". Og jeg kan huske at min lærer har sagt noget om anoder og katoder. Men jeg kan slet ikke huske noget om det. Så jeg har søgt på nettet, men der står bare at en katode er en positiv ion og en anode er en negativ ion. Men er det bare så enkelt? Altså at "kation" er synonym med "positiv ion" og "anode" er synonym med "negativ ion"? vil nemlig gerne kunne kloge mig lidt til kemi-eksamen og fortælle lidt om katoder og anoder. Så håber nogen gider give mig en lille forklaring :-) Jeg ved forresten ikke hvorfor der er streg under det jeg skriver.  


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. juni 2013 af mathon

læs nu rigtigt:
                          en kation er en positiv ion

                          en anion er en negativ ion

 

                          en katode er den negative elektrode

                          en anode er den positive elektrode


Svar #2
15. juni 2013 af Havkajakken (Slettet)

Okay tak. Så glemmer jeg det der om katoder og anoder, for det lyder ikke som om det har noget med ioner at gøre. Men i denne reaktionsligning: H2SO4 + H2O -> HSO4^- + H3O^+ kan man så kalde HSO4^- for en kation og H3O^+ for en anion?


Svar #3
15. juni 2013 af Havkajakken (Slettet)

??


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. juni 2013 af 123434 (Slettet)

2# Jeg tror, at det måske er omvendt? Ved ikke? 

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. juni 2013 af mathon

   ...det er omvendt!

                                   HSO4- tiltrækkes af den positive elektrode = anoden, hvorfor den kaldes en an(ode)ion

                                   H3O+ tiltrækkes af den negative elektrode = katoden, hvorfor den kaldes en kat(ode)ion


Svar #6
15. juni 2013 af Havkajakken (Slettet)

Nå undskyld, jeg blev bare forvirret af denne tråd, hvor hun bruger "KNAP"-reglen (kation=negativ anion=positiv): https://www.studieportalen.dk/forums/Thread.aspx?id=472560 Men den regel kan man nok ikke bruge så...


Svar #7
15. juni 2013 af Havkajakken (Slettet)

Ej undskyld havde kigget forkert... men tak for hjælpen! :-)


Skriv et svar til: Katode og anode

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.