Matematik

Binomialfordeling - spredning

16. juni 2013 af fionasadolin (Slettet)

Hej!

Jeg har følgende spørgsmål: Er der nogen der kan forklare hvorfor formlen for spredningen ser således ud:

√n*p(1-p) 

Især det sidste led (1 - sandsynligheden p) forstår jeg ikke hvorfor man skriver.

 

 

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. juni 2013 af ultramaniac (Slettet)

#0 Spredning=√varians ... hvor varians er defineret som Var(X)=E(X2)-(E(X))2. Er X~B(n,p), så er det bare at regne .................Regningen er ret simpel; se beviset her http://www.proofwiki.org/wiki/Variance_of_Binomial_Distribution

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. juni 2013 af peter lind

Her er et lidt nemmere bevis.

Se først på tilfældet n = 1

Middelværdi 0*P(ugunstig udfald)+1*P(gunstig udfald) = 0*(1-p)+1*p = p

Tilsvarende er middelværdien for i2 lig med 02*P(ugunstig udfald)+12*P(gunstig udfald) = 02*(1-p)+12*p = p

Varians = middelværdi(i2)- middelværdi(i) 2 = p-p2 = p(1-p)

Foretager man n uafhængige forsøg og man vil vide hvad den samlede varians er skal man addere varianserne så med n uafhængige af disse forsøg bliver variansen n*p(1-p)


Svar #3
16. juni 2013 af fionasadolin (Slettet)

Men hvordan kan man karakterisere betydningen af spredningen i en undersøgelse? Jeg er ekstremt forvirret.. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. juni 2013 af peter lind

Spredningen angiver en form for usikkerhed i et givet resultat. Hvis du har stor spredning vil mange resultatet falde langt fra middelværdien. Har du en lille spredning, vil du som oftest ramme tæt på middelværdien


Skriv et svar til: Binomialfordeling - spredning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.