Matematik

Differentialregning

18. juni 2013 af 123321123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej folkens!

Jeg er helt lost omkring den her: Vis regnereglerne der bruges, når du bestemmer differentialkvotienten af en trejdegradspolynomie: f(x)=a*x^2+b*x^2+c*x+d

Håber der er nogen der kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. juni 2013 af SuneChr

Leddene skal differentieres hver for sig.

(xn) '  =  n·xn - 1

Koefficienten følger uforandret med ved differentiationen, så det første led differentieres til

(ax3) '  =  a·3x2

Gør ligeså ved de andre led.

Konstanten d falder væk ved differentiation.

# 0  Det første led skal være  ax3 .

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. juni 2013 af LeonhardEuler

F. eks

Den differentierede generelle tredjegradsligning

 f(x) = ax+ bx+ cx + d

f '(x) = 3*a*x+ 2*b*x + c

 


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.