Matematik

Matematik hjælpe plz en opgave

19. juni 2013 af Maria456 (Slettet)

ab+c=15bc+ a=41???? hvordan regner man dette ud???


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. juni 2013 af Andersen11 (Slettet)

Skal det betragtes som et system af 2 ligninger med 3 ubekendte, eller er der oplyst værdier for a, b og c?


Svar #2
19. juni 2013 af Maria456 (Slettet)

2 ligninger med 2 ubekendte

Svar #3
19. juni 2013 af Maria456 (Slettet)

3 ubekendte mente jeg

Brugbart svar (0)

Svar #4
19. juni 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Et sådant system har ikke en entydig løsning. Er det hele opgavens formulering?


Svar #5
19. juni 2013 af Maria456 (Slettet)

yeah

Brugbart svar (0)

Svar #6
19. juni 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Hvis man vælger en værdi for a, for eksempel a = 1, er b og c så løsninger til ligningssystemet

b+c = 41

bc = 40/15 = 8/3

dvs. at b og c er de to rødder i 2.-gradsligningen

x2 -41x + (8/3) = 0 , dvs.

b , c = (41 ± √(5011/3)) / 2

Vælger man en anden værdi for a, for eksempel a = -1, er b og c så løsninger til ligningssystemet

-b + c = 41

-bc = -42/15 = -14/5

dvs, at -b og c er de to rødder i 2.-gradsligningen

x2 -41x -14/5 = 0 , dvs.

-b , c = (41 ± √(8461/5))/2

Sætter man a = 0, får man c = 41 og b = 1/15 .

Der er som sagt uendeligt mange løsnnger.


Svar #7
19. juni 2013 af Maria456 (Slettet)

mange tak

Brugbart svar (0)

Svar #8
07. september 2013 af Erik Morsing (Slettet)

Maria, du mangler noget af opgaven. Hvordan er ordlyden til opgaven?


Brugbart svar (0)

Svar #9
07. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Prøv at genlæse diskussionen i opgavetråden.


Skriv et svar til: Matematik hjælpe plz en opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.