Matematik

Lineær funktion: Bevis at y vokser med a, når x vokser med 1

19. juni 2013 af KimLefevre (Slettet) - Niveau: C-niveau

Læser til min mat c eksamen, og forstår ikke hvordan jeg kan svare på følgende spørgsmål om lineære funktioner;

"Bevis at y vokser med a, når x vokser med 1".

Nogen som har tid, overskud og lyst til at hjælpe mig?

Tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. juni 2013 af Andersen11 (Slettet)

Der er givet en lineær funktion f(x) = ax + b. Prøv nu at beregne

f(x+1) - f(x)


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. juni 2013 af 123434 (Slettet)

F.eks. f(x)=2x+3. f(2+1)-f(x)?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. juni 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, det er     f(x+1) - f(x)     der skal beregnes.


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. juni 2013 af casperiversen (Slettet)

Det drejer sig om tilvækster:

Absolut tilvækst på x-aksen giver en absolut tilvækst på y-aksen.

Dermed har du at hvis du giver en absolut tilvækst fra fra x0 til x0+h, så medføre det at funktionsværdien stiger fra f(x0) til f(x0+h) 

 

hvis du udregner f(x0+h)-f(x0) for du følgende:

f(x0+h)-f(x0) = a (x0+h) +b - a*x0 - b = a x0+ a*h +b - a*x0 - b = a*h 

Da h er den absolutte tilvækst på x-aksen har du at hvis h=1: 

a*1 = a

Det er nøjagtig hensigten med beskrivelsen i #1. Jeg gør desuden opmærksom på at dette tilhøre B-niveau


Skriv et svar til: Lineær funktion: Bevis at y vokser med a, når x vokser med 1

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.