Matematik

Udled f '(2) = 4, når f(x) = x^2

19. juni 2013 af joeeey (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Alle :D

 

Jeg vil gerne have hjælp til at læse udlede f '(2) = 4, når f(x) = x2

I bogen har de f '(1) = 2 hvor de løser det på følgende måde men jeg forstår ikke helt hvordan de kommer fra punkt 3 til punkt 4. nogen der kan forklare det for mig også? 

1. Δy / Δx = (1+Δx)-1 / Δx

2. = 1 + 2Δx + (Δx)2 -1 / Δx

3. = 2Δx + (Δx)2 / Δx

4. = 2 + Δx

 

vh

Janus


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. juni 2013 af RRK (Slettet)

        Skriver (Δx)2 ud      deler op i to brøker      Lader ens faktorer gå ud

2Δx + (Δx)2          2Δx + Δx·Δx         2Δx        Δx·Δx
--------------    =     -----------------   =  -------  +  --------  =  2 + Δx
      Δx                          Δx                   Δx           Δx


Svar #2
20. juni 2013 af joeeey (Slettet)

Okay vidste ikke man kunne dele en brøk op i flere brøker?? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. juni 2013 af RRK (Slettet)

Hvis der er flere led i tælleren kan man dele den op sådan her (man dividerer nævner op i begge leddene i tæller):

 n + m          n        m
----------  =  ----  + -----
    p              p         p

Hvis der er flere faktorer i både tæller og nævner kan man gøre således:

 n·m         n        m         m       n
-------  =  ----  · ------  =  ----  · -----
  p·q         p         q          p        q


Skriv et svar til: Udled f '(2) = 4, når f(x) = x^2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.