Matematik

Hypergeometrisk/binominal fordeling

20. juni 2013 af Jessi78 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Halløj. 

Jeg er igang med forberedelse til mundtlig eksamen, og har fået følgende spørgsmål:

Gør rede for binomialfordeling og hypergeometrisk fordeling samt anvendelse af disse.

Jeg har gjort rede for binominalfordeling, men mangler hypergeometirsk fordeling. 

Jeg har findet lidt inde på wiki (det eneste jeg kunne finde og forstå), men er der nogen der kan hjælpe mig med at forklare det, da jeg er meget i tvivl? 

På forhånd tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. juni 2013 af peter lind

Hvad er du i tvivl om ?


Svar #2
20. juni 2013 af Jessi78 (Slettet)

Jeg har fundet disse to formler, og er i tvivl om hvilken er den rigtige. 

Derudover ved jeg at hypergeometrisk fordeling, beskriver sandsynligheden for antal succeser ud af n udtrækninger, uden tilbagelægning, hvor biniminalfordeling er med tilbagelægning. 

Men er ''det bare det'', jeg skal vide, når det er matematik mundtlig A eksamen?

Vedhæftet fil:statistik.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. juni 2013 af ultramaniac (Slettet)

#0 Lad der være givet N kugler, hvor N1 er røde og N-N1 er hvide. Når der, uden tilbagelægning, udtages n kugler blandt de N, angiver den hypergeometriske fordeling sandsynligheden for x er røde.


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. juni 2013 af peter lind

#2 Det er de samme formler bare skrevet ud med forskellige symboler


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. juni 2013 af ultramaniac (Slettet)

#2 hvis [ .. ] er binomialkoefficienter så er (1) korrekt


Svar #6
20. juni 2013 af Jessi78 (Slettet)

Men ville det være nok at forklare til en mundtlig A eksamen? 

Eller er der mere jeg bør vide? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. juni 2013 af peter lind

Til den mundtlige eksamen skal du forklare forudsætningerne (altså her udtagning af så og så mange ud af så og så mange uden tilbagelægning) og dernæst ud fra dette redegøre for hvordan dette føre til formlen i #2


Svar #8
22. juni 2013 af Jessi78 (Slettet)

N=Det totale antal elementer

m=antal succeser ud af N
n=antal elementer der udtages af N
X= antal succeser, af de n der udtrækkes

 

Men hvad står det K for, og er det relevant at have denne med?


Brugbart svar (0)

Svar #9
22. juni 2013 af peter lind

Kn,m er en binomialkoefficient. Den angiver på hvor mange måder du kan tage m elementer ud af n


Skriv et svar til: Hypergeometrisk/binominal fordeling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.