Fysik
potentiel energi
23. oktober 2005 af
najasweety (Slettet)
Hejjjjj..jeg er gået i stå midt i en opgave..kan nogen, udfra det jeg har lavet i a og b, fortælle mig hvad jeg skal i c og d?? jeg forstår det ikke..og ved ikke hvilken formel jeg skla bruge??
loddet: 20 kg
1.Beregn loddets potentielle energi i højden 10 m og i højden 3 m.
10 m:
9,82 * 10 * 20 = 1964 J
3m:
9,82 * 3 * 20 = 589,2 J
2.beregn tilvæksten i potentiel energi, når loddet sænkes fra 10 m til 3 m.
589,2 - 1964 = - 1374,8 J
3.hvilket arbejde har loddet udført på klodsen, når loddet sænkes fra 10 m til 3 m?
4.gør rede for energiomsætningerne, når loddet sænkes fra 10 m til 3 m.
loddet: 20 kg
1.Beregn loddets potentielle energi i højden 10 m og i højden 3 m.
10 m:
9,82 * 10 * 20 = 1964 J
3m:
9,82 * 3 * 20 = 589,2 J
2.beregn tilvæksten i potentiel energi, når loddet sænkes fra 10 m til 3 m.
589,2 - 1964 = - 1374,8 J
3.hvilket arbejde har loddet udført på klodsen, når loddet sænkes fra 10 m til 3 m?
4.gør rede for energiomsætningerne, når loddet sænkes fra 10 m til 3 m.
Svar #2
23. oktober 2005 af najasweety (Slettet)
mm jeg ved ikke hvilken rolle loddet spiller..men det er hængt op i 10 meters højde..og bliver sænket 7 meter ned..
hvad er energiomsætningerne??
hvad er energiomsætningerne??
Svar #3
23. oktober 2005 af | Sveegaard | (Slettet)
Jeg tænker nu mest på den klods, der står i opg. 3
Svar #4
24. oktober 2005 af Epsilon (Slettet)
Først og fremmest skal der enheder på de fysiske størrelser. Strengt taget er en udregning såsom
9,82 * 10 * 20 = 1964 J
det rene nonsens.
Forudsat nulpunktet for regning med potentiel energi vælges ved jordoverfladen, da er systemets *) potentielle energi U i højden h givet ved
U(h) = m*g*h
1.
Med det valgte nulpunkt er systemets potentielle energi i højden 10m,
U(10m) = (20kg)*(9,82m/s^2)*(10m) = 1964J ~ 2,0kJ
*)
Den potentielle energi er ikke, som opgaven desværre ellers påstår, knyttet til loddet alene. Gravitationel, potentiel energi (læs: potentiel energi i Jordens tyngdefelt) er en egenskab ved systemet bestående af loddet og Jorden som helhed. Bemærk, at den potentielle energi U(h) = mgh indeholder karakteristika fra både loddet (m; loddets masse) og Jorden (g; størrelsen af tyngdeaccelerationen).
Når de relevante enheder er indføjet, er også 2. korrekt besvaret.
I 3. forstår jeg ikke, hvad omtalte klods har med sagen at gøre. Den har ikke været nævnt forinden.
I 4. ønskes en redegørelse for energiomsætningerne; der kan næppe være den fjerneste tvivl om, at redegørelsen bør tage udgangspunkt i bevarelse af mekanisk energi.
//Epsilon
9,82 * 10 * 20 = 1964 J
det rene nonsens.
Forudsat nulpunktet for regning med potentiel energi vælges ved jordoverfladen, da er systemets *) potentielle energi U i højden h givet ved
U(h) = m*g*h
1.
Med det valgte nulpunkt er systemets potentielle energi i højden 10m,
U(10m) = (20kg)*(9,82m/s^2)*(10m) = 1964J ~ 2,0kJ
*)
Den potentielle energi er ikke, som opgaven desværre ellers påstår, knyttet til loddet alene. Gravitationel, potentiel energi (læs: potentiel energi i Jordens tyngdefelt) er en egenskab ved systemet bestående af loddet og Jorden som helhed. Bemærk, at den potentielle energi U(h) = mgh indeholder karakteristika fra både loddet (m; loddets masse) og Jorden (g; størrelsen af tyngdeaccelerationen).
Når de relevante enheder er indføjet, er også 2. korrekt besvaret.
I 3. forstår jeg ikke, hvad omtalte klods har med sagen at gøre. Den har ikke været nævnt forinden.
I 4. ønskes en redegørelse for energiomsætningerne; der kan næppe være den fjerneste tvivl om, at redegørelsen bør tage udgangspunkt i bevarelse af mekanisk energi.
//Epsilon
Skriv et svar til: potentiel energi
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
