Kemi
Titreringskurve
24. oktober 2005 af
Einstein_15 (Slettet)
Hejsa
Jeg skal beskrive en titreringskurve:
En titreringskurve( en stærk syre og base) starter altid højt eller lavt afhængigt af om det er en syre eller base der titreres. Den er S-formet. Den viser altid ækvivalentspunktet. Ved Ækvivalnetspunktet går grafen lodret op.Eksempel: 10 mL HCl titreres med 11mL NaOH. Volumen giver 21mL. Der mangler en mL HCl til at skabe ligevægt mellem stofferne. Når den ene mL så tilsættes så har du nået ækvivalentspunktet da Ph-værdien stiger drastisk.
Kan det passe at ækvivalnetspunktet altid er ved pH=7?
Er der noget der bør rettes/tilføjes til ovenstående tekst?
Svar ventes hurtigst muligt
På forhånd mange tak!!!!!
Jeg skal beskrive en titreringskurve:
En titreringskurve( en stærk syre og base) starter altid højt eller lavt afhængigt af om det er en syre eller base der titreres. Den er S-formet. Den viser altid ækvivalentspunktet. Ved Ækvivalnetspunktet går grafen lodret op.Eksempel: 10 mL HCl titreres med 11mL NaOH. Volumen giver 21mL. Der mangler en mL HCl til at skabe ligevægt mellem stofferne. Når den ene mL så tilsættes så har du nået ækvivalentspunktet da Ph-værdien stiger drastisk.
Kan det passe at ækvivalnetspunktet altid er ved pH=7?
Er der noget der bør rettes/tilføjes til ovenstående tekst?
Svar ventes hurtigst muligt
På forhånd mange tak!!!!!
Svar #1
24. oktober 2005 af Epsilon (Slettet)
Det hedder et 'ækvivalenspunkt', og nej, ækvivalenspunktet modsvarer ikke altid pH = 7. Et velkendt modeksempel er titrering af husholdningseddike (5 masse% CH3COOH, ethansyre) med en 0,100M NaOH-opløsning.
I ækvivalenspunktet haves en opløsning af acetationer, CH3COO-. Acetationen er en svag base, og i ækvivalenspunktet vil pH være et sted mellem 8 og 9, naturligvis afhængigt af koncentrationen af acetationer.
Ønskes et formelt regneeksempel, betragt da eksempelvis titrering af 20,0mL 0,100M NH3 med 0,100M HCl.
I ækvivalenspunktet haves teoretisk set en 0,0500M-opløsning af ammoniumioner, NH4+, og dermed
pH_ækv =
1/2*(pKs(NH4+) + log(c(NH4+)) =
1/2*(9,25 + log(0,0500)) =
3,97... ~ 4,0
ifølge formlen for pH af en opløsning af en svag syre.
//Epsilon
I ækvivalenspunktet haves en opløsning af acetationer, CH3COO-. Acetationen er en svag base, og i ækvivalenspunktet vil pH være et sted mellem 8 og 9, naturligvis afhængigt af koncentrationen af acetationer.
Ønskes et formelt regneeksempel, betragt da eksempelvis titrering af 20,0mL 0,100M NH3 med 0,100M HCl.
I ækvivalenspunktet haves teoretisk set en 0,0500M-opløsning af ammoniumioner, NH4+, og dermed
pH_ækv =
1/2*(pKs(NH4+) + log(c(NH4+)) =
1/2*(9,25 + log(0,0500)) =
3,97... ~ 4,0
ifølge formlen for pH af en opløsning af en svag syre.
//Epsilon
Svar #3
24. oktober 2005 af Einstein_15 (Slettet)
Det skal lige nævnes at det er NaOH der titreres med HCl.
Skriv et svar til: Titreringskurve
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
