Generelt

Gym el. noget andet?

30. juni 2013 af NadiaNK (Slettet) - Niveau: 9. klasse
Hej allesammen, jeg er meget forviret ligenu over om jeg skal gå på gymnasium eller noget andet. Jeg ville virkelig gerne til gymnasium, men der nogle fager som jeg har virkelig svært ved såsom matematik, biologi, og fy/kemi. Jeg har en fornemmelse at jeg ikke bliver egnet til gym pga. de fager, det er så træls at når jeg ikke en gang skal have de fager i den uddanelse som jeg skal læse til. Men alligevel skal jeg få gode karater af dem. Hvad skal jeg gøre? Er der en anden udvej til at få en uddanelse uden mat, bio og fy/kemi?

Brugbart svar (1)

Svar #1
30. juni 2013 af 123434

Hvilken klasse går du i? Skal du i 9.klasse efter sommerferien? Hvis det er tilfældet, vil du komme ud på diverse uddannelser, som HHX, HF STX og HTX for at se om det er noget for dig. Hvis du ville være helt fri fra bio, fysik og kemi er det nok handelsskolen du skal søge ind på. Ellers vælg en sproglig linje på gym eller hf, dog skal du have lidt naturfag de første år. Drømmer du om en bestemt profession som fx. psykolog, sygeplejerske, læge, ejendomsmægler, revisor, ingeniør eller lignende? Så tænk lige over det også. Hvis du vil være læge, skal du have fysik, kemi og matematik. Hvis du vil være ejendomsmægler eller bankrådgiver, er det måske bedre med en HH. 


Svar #2
30. juni 2013 af NadiaNK (Slettet)

Jeg ville være socialrådgiver og jeg skal til 9.kl efter sommerferien

Brugbart svar (1)

Svar #3
30. juni 2013 af 123434

Hvis du vil være socialrådgiver, er det ligemeget hvilken ungdomsuddannelse, du tager. Når du skal træffe dit valg, så tænk over hvilke fag du interessere dig for. Er det humaniora, samfundsvidenskab, kunstneriske fag eller handel?


Brugbart svar (1)

Svar #4
30. juni 2013 af mette48

Snak med skolens erhvervsvejleder efter ferien. Du skal være helt sikker på at du kan komme ind på den uddannelse du ønsker med Folkeskolens Afgangseksamen eller FUA, og hvilke fag du skal have på udvidet niveau, inden du vælger gymnasiet fra.

Jeg synes det er rart at se at der er nogle der tænker lidt længere frem og vælge uddannelse efter interesse i stedet for bare at fortsætte i gymnasiet, uden at vide om de skal bruge studentereksamen til noget.

Prøv om du kan komme i erhvervspraktik hos en socialrådgiver i 9. klasse, så du finder ud af hvad en socialrådgiver laver i løbet af dagen.

 


Svar #5
01. juli 2013 af NadiaNK (Slettet)

#3 Vent lige hvis jeg tager stx kan jeg selv vælge hvilke fag jeg vil undervises?

Brugbart svar (1)

Svar #6
01. juli 2013 af 123434

Der er obligatoriske fag som du skal have 75% af tiden. Din studieretning(du vælger den studieretning med de fag, som interessere dig mest) skulle dække 25% af undervisningstiden


Skriv et svar til: Gym el. noget andet?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.