Studievalg og videregående studie

HD for en allerede bacheloruddannet?

03. juli 2013 af kmussen (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej alle, 

Er netop blevet færdig med en bachelor fra Mediehøjskolen, men er ikke kommet ind på drømme kandidaten. Jeg arbejder en del ved siden af studiet og har derfor overvejet at arbejde fuldtid nu og søge ind igen næste år. Tror dog ikke mine chancer er større der. Er desuden bange for aldrig at komme igang, hvis jeg først arbejder fuldtid. 

Da jeg ikke er studietræt og har fået mulighed for at læse en HD, overvejer jeg kraftigt dette som et alternativt til kandidaten. Vil gerne uddanne mig videre indenfor ledelse og ønsker derfor at tage en HD i organisation og ledelse. Gør jeg dette, vil jeg ikke også at tage en kandidat/master senere, så bliver jeg jo aldrig færdig som studerende.

MIT SPØRGSMÅL ER DERFOR:

Er det dobbeltkonfekt at tage en HD når man allerede har en bachelor? Bør jeg i stedet vente 2 år og tage en master, når jeg nu alligevel er kvalificeret til dette og har økonomien til det? Hvor velanset er HD'en i branchen?

Håber at kunne få nogle nye input fra jer :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. juli 2013 af emul0c

Du skriver jo ikke noget om hvilken bachelor du allerede har? Hvis du f.eks. har en bachelor i Indianske Sprog og Kulturer så vil du helt sikkert få gavn af at læse en HD hvis du gerne vil arbejde med ledelse.
Har du en HA-almen kan du gå direkte til HD 2.del og det vil du helt sikkert få gavn af - men man skal ej forvente at en HD 2. del er ligeså respekteret i erhvervslivet som en reel kandidat, når du ikke har arbejdet fuld tid hele vejen ved siden af - hvis det giver mening?

Grunden til at HD typisk er respekteret er, at man hele vejen igennem har arbejdet fuld tid ved siden af studiet, og derfor vist at man har overskud samt man har 4 års ekstra erhvervserfaring.
HD uden erhvervserfaring er langt mindre respekteret end en kandidat uden erhvervserfaring (givet at kandidatens fagområde er sammenlignelig med den fra HD).

Så jeg vil sige det kommer meget an på din situation, hvad du har af erhvervserfaring allerede, hvor du eventuelt kunne få fuldtidsjob (og med hvad) samt om du har planer om at arbejde i udlandet.
Herhjemme respekteres HD forholdsvis meget (som beskrevet ovenfor), men i udlandet kender de ikke til den, hvorfor den slet ikke respekteres i forhold til at have en master.


Skriv et svar til: HD for en allerede bacheloruddannet?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.