Matematik

Skalaprodukt

06. juli 2013 af 123434 (Slettet)

http://matb1stx.systime.dk/index.php?id=418

1) Hjørnerne A, B og C i kvadraterne med siderne 4,7 og x ligger på linje. Find sidelængden x af det største kvadrat.

Man har (7-4) og 4 samt (7-x) og 7.

3/4=(7-x)/7

21/4=(7-x)

21/4=28/4-x

x=7/4=1,75

Skalaproduktet er = 1,75

Så tager jeg den længste side og ganger med 1,75. 7*1,75=12,25

En eftermiddag kaster et 12 m højt hus en skygge på 20 m. hvor lang en skygge kaster naboens 16 m høje hus på samme tid?

12/20=16/s

3/5=16/s

s=16*3/5= 26 2/3

Det er hyggeligt at regne lidt matematik. Får I samme resultater som mig? Tak på forhånd. 

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. juli 2013 af peter lind

Du må altså lære at udtrykke dig meget tydeligere. Det væsentlige i opgaven er metoden ikke om du under vejs har lavet en regnefejl. Jeg kan ikke se hvordan du tænker. Din henvisning til opgaven er den eneste mulighed for at forstå hvad opgaven i det hele taget går ud på. Her bliver man endda henvist til en halv snes filer med flere opgaver i hver fil. Du kan ikke forvente at vi skal se al det igennem for at finde ud af hvad opgaven går ud på. Henvis præcist til filen og opgavens nummer.

Opgaven har ikke noget som helst med skalarproduktet at gøre. Din profil siger at du er elev i folkeskolen og der lærer man ikke noget om skalarproduktet. Ved du i det hele taget noget om hvad skalarproduktet er ?


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. juli 2013 af hesch (Slettet)

Opgave 1):   Ikke forstået.

Opgave 2):

3/5 = 16/s   ⇒

5/3 = s/16  ⇒

s = 16*5 / 3 = 26 2/3


Svar #3
07. juli 2013 af 123434 (Slettet)

1# Er glad for at du skriver det. Det giver mig mulighed for at gøre nogle ting bedre, næste gang jeg poster et indlæg. Opgaven(som jeg har kaldt 1) hedder 408. 


Svar #4
07. juli 2013 af 123434 (Slettet)

0# Det jeg mente var, at jeg har fået sidelængden x af den største kvadrat til 12,25. 


Brugbart svar (1)

Svar #5
08. juli 2013 af hesch (Slettet)

#0:   Hvis kvadraterne lægges ind i et x,y-koordinatsystem, med A liggende i ( 0,4 ), ses det at linien gennem ABC må have funktionen f(x) = 3/4*x + 4.

Kantlængden for største kvadrat må være lig med f(4+7) = f(11) = 12,25.

( Synes jeg er en nemmere udregning ).


Svar #6
08. juli 2013 af 123434 (Slettet)

Tak Henrik. Det var en noget nemmere udregningsmetode.


Skriv et svar til: Skalaprodukt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.