Matematik

Omregning

06. juli 2013 af BraveHeart9 (Slettet)
Skal omregne

58km/t til m/s og jeg får

58 km/t= 16 m/s
Er det korrekt?

Herefter har jeg at 41,3/47= 0,88 g/cm^3
Og det skal mregnes til kg/m^3
0,0413kg/0,000047= 879 kg/m^3
Er det korrekt?

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. juli 2013 af 123434 (Slettet)

1 km/t=3,6 m/s.  Den har du regnet rigtigt. 


Brugbart svar (2)

Svar #2
06. juli 2013 af mathon

det er nu
                    1 m/s = 3,6 km/h

                     (1/3,6) (m/s) / (km/h) = 1

 

 

                     58 km/h = (58 km/h) • 1 = (58 km/h) • (1/3,6) (m/s) / (km/h) = 16,11 m/s


Svar #3
06. juli 2013 af BraveHeart9 (Slettet)

Jeg kan vel ikke skrive 16,11 når der kun er to betydende cifre i 58, mathon?

er min beregning med densiteten korrekt?

På forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #4
07. juli 2013 af mathon

 

                 1 g/cm3 = 1 kg/dm3 = 1000 kg/m3


Svar #5
07. juli 2013 af BraveHeart9 (Slettet)

Hvordan kommer du fra 1kg/dm3 til 1000kg/m3?

Brugbart svar (0)

Svar #6
07. juli 2013 af mette48 (Slettet)

1m3= (10dm)3= 1000dm3

1dm3 har massen 1 kg

1000dm3 har massen 1000kg

1m3 har massen 1000kg hvilket er 1000kg / m3

0,88 g/cm^3

1 m3=(100 cm)3 = 1000000 cm3

0,88 g/cm^3 = 1000000*0,88g/m3 = 1000*0,88 kg/m3 = 8,8*102kg/m3

Du har fuldstendig ret i at det ikke vil være rimeligt at angive 58 km/t som 16 m/s uden flere decimaler

derfor har jeg også angivet det sidste facit uden decimaler.

Hov det var fysiklæreren der udtalte sig, måske er matematiklæreren ikke helt så enig på dette område. I matematik i folkeskolen fylder man bare ukritisk decimalerr bagpå hvis man har lyst til det.

 


Skriv et svar til: Omregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.