Kemi
Beregning(Mængdeberegning)
24. oktober 2005 af
Eagle-Eye (Slettet)
Hej. Jeg er rimelig Lost i det her. Jeg har ikke forstået det 100%
Det er således:
"Vi ser på følgende reaktion:
C4H8S + 7 O2 4 CO2 + 4 H2O + SO2
Der anvendes 5,92 g C4H8S. Bestem masserne af de øvrige stoffer
i reaktionsskemaet".
Er det hér korrekt:
Jeg finder den totale molarmasse af C4H8S: Som skal være 88.11u og jeg ved at det hele har en vægt på 5.92. For at finde mol heraf bruger jeg denne formel: m(g)/M = 5.92g/88.11= 0.067188 mol
7 O2= 7*31.9988 = 223,9916u Jeg kan kun finde den totale molar-masse, ingen masse(g) ej heller mol.
Hvordan finder jeg masserne for de andre stoffer?.. En detaljeret forklaring Tak!, For er ikke helt med på det hér endnu.. Desværre...
Håber i kan Hjælpe mig..
Det er således:
"Vi ser på følgende reaktion:
C4H8S + 7 O2 4 CO2 + 4 H2O + SO2
Der anvendes 5,92 g C4H8S. Bestem masserne af de øvrige stoffer
i reaktionsskemaet".
Er det hér korrekt:
Jeg finder den totale molarmasse af C4H8S: Som skal være 88.11u og jeg ved at det hele har en vægt på 5.92. For at finde mol heraf bruger jeg denne formel: m(g)/M = 5.92g/88.11= 0.067188 mol
7 O2= 7*31.9988 = 223,9916u Jeg kan kun finde den totale molar-masse, ingen masse(g) ej heller mol.
Hvordan finder jeg masserne for de andre stoffer?.. En detaljeret forklaring Tak!, For er ikke helt med på det hér endnu.. Desværre...
Håber i kan Hjælpe mig..
Svar #1
24. oktober 2005 af | Sveegaard | (Slettet)
Du skal se på reaktionsforholdet: O2 reager med 7 gange så mange mol som C4H8S...håber det hjalp lidt :)
Skriv et svar til: Beregning(Mængdeberegning)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
